Всі статті

Сортувати:    За датою    За розділами

П'ятниця, 17 серпня. Основні події цього дня. Суд, спорт, мовне питання, економіка.

Під час полювання на звіра молодший брат Олександра Невського, князь Василь Костромський, так захопився ловами, що заблудився у лісових хащах. Несподівано князь побачив на сосні ікону, що піднялася в повітря.

Тарас Григорович Шевченко напередодні арешту квартирував на вулиці Козине болото,  в Києві. Як у дитинстві, так і в молоді роки його переслідував дух мандрів. Друзі, з якими він разом жив, були вельми стурбовані його неповерненнями.

01-07-2012

15 червня 2012 року
Зранку всі чекали на вечір, на зустріч футбольних команд «Україна – Франція».

Ольга Кобилянська ділиться враженням про чорноземні поля України та страшенну тут бідність.

«Книга художника», артбук, арткнига, «авторська книга», «книга митця» – словосполучення одного смислового ряду.

Від природи я схильна до дослідження і маю розвинуту уяву. Багато років присвятила вивченню слов’янського фольклору, історії релігій, прадавнього і античного світу. Звичайно, перед написанням повісті «Царський пояс» я роздумувала над формою майбутньої книги.

"Мости над безоднею часу..." третя книга поезій Наталії Волошко.

Миколо-Іорданська церква  заснована за часів Київської Русі. Назва церкви походить від струмка, в назві якого фігурувало слово Йордан.

...П’ятниця, 22 липня, 17 год. 45хв., Київ, район вул. Хрещатик, що біля Печерського суду.

У книжковому океані присутні раритети, в яких голосно звучить музика життєвої мудрості української нації. Серед них – «Малорусскія и Галицкія загадки». Книга зберігається у фондах Музею книги і друкарства України, а раніше належала родині Коляди.

Візуальне уявлення про безконечник отримуємо, милуючись орнаментом, мальованим чи вишитим, дрібні елементи якого повторюються. Такий ланцюжок не має кінця, а коли замикається в коло, то вже й без початку.

Ведуча:
Виплив місяць із небес –
Розсипав зірки, як овес.
Я теє зерно в торбу зібрала
А вам, маленькі, казку написала.

15-03-2011
Дюдя

Виплив місяць із небес –
Розсипав зірки, як овес.
Я теє зерно в торбу зібрала
А вам, маленькі, казку написала.

Чому другорядний похід удільних князів проти половців набув такої гучної слави? Чому автор твору волів залишитись у тіні? чому літописна повість і через 820 років по створенні хвилює? Ба, причина ж криється не тільки в пахощах Боянового слова.

Книга Олександра Гавроша «Пригоди тричі славного розбійника Пинті» -  подія в українському літературному просторі. Тож само собою виникло бажання розказати про книгу і заодно висловити деякі міркування.

Свята великомучениця Варвара користується  великою любов’ю серед українців. Пам’ять святої православна церква відзначає 17 грудня.

Бібліотека дитячої літератури поповнилася книгою О.Маландія «Таємниця слова», яка схвалена для використання в навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів.

Так сталося, що з книгою Рудницького «Початкова ґеоґрафія для народніх шкіл» пов’язане моє входження в Музей книги і друкарства України. Це перша книга, на яку я підготувала уніфікований паспорт. Прониклива мова автора, його ніжна любов до рідної землі, залюбленість у предмет географії, мене тоді приголомшили. Кілька разів прочитала сам підручник.


Всего:
107
На початок
Попередня
Поточна сторінка: 5
1   2   3   4   5   6  
Наступна
В кінець