Некультурні

Некультурні

 

Набираю на стаціонарній слухавці номер. Він проміжний між черговим і редакцією. Зазвичай озивається чоловічий голос. Однак чую жіночий, молодий. Чемно прошу:
– Зв’яжіть, будь ласка, мене з редакцією.
– Ето квартіра.
– Вибачте.
Уважно зчитую з папірця номер. Набираю його ще раз. Озивається жіночий голос. На слух – той самий. Прошу вибачення. Уточняю номер, який набрала. Мою мову обривають:
– Каково хрєна звоніш с самого утра. Ти….
Вимикаю телефон. 
Зробилося страшно.  Де я живу? Серед кого?


А це читаю «новину» в Інтернеті під заголовком «После распития водки 16- летняя студентка жестоко зарезала 45-летнюю женщину»
Трагедія сталася пізно ввечері у місті Ірпінь Київської області. Студентка коледжу познайомилася на вулиці зі зрілою жінкою. В обох виникло бажання випити за знайомство. Розташувалися у під’їзді жилого будинку, що на вулиці Котляревського. Допивши пляшку, почали сперечатися. Щоб поставити крапку в суперечці, неповнолітня вихопила ніж. З розмаху вдарила товарку. Нанесла їй шість ножових поранень в живіт, грудну клітину, спину.
Студентка затримана. За кримінальним кодексом України (ч. 1 ст. 15) дівчині світить ув’язнення від семи до п’ятнадцяти років.


Ось вони – плоди прихватизації.