Всі статті

Сортувати:    За датою    За розділами

Це інтелектуальне чтиво. В ньому не описано конкретне буття людини. Автору цікаво спостерігати та роздумувати над відображенням життя в мистецтві, творах філософів, релігійних діячів.

Ви користуєтесь послугами бібліотеки? Коли там були? Нічого вас не насторожило?

Доґен (1200 - 1253), служитель дзеньбуддійського храму, боготворення природи виразив у словах: «Весною - цвіт// Зозуля - влітку//Місяць - восени//Зимою - сніг//Холодний і яскравий». Їх цитував класик сучасної японської прози Ясунарі Кавабата (1899 - 1972) в своїй Нобелівській лекції.

У лабораторії довели: молоко розбавлене водою і в ньому присутні частинки, що характерні для прального порошку. Я працювала в державному агентстві з ідентифікації тварин, отож дещо з цієї сфери знаю.

Найчастіше діти просять у діда Мороза іграшок. Кожна друга просьба - телефон, «такий як у мого татка». На третьому місці   - планшет. Для дитини бажана іграшка, для батьків дірка в бюджеті. Через подібне пройшла моя сім'я, коли Артем почав канючити отого планшета. І батько знайшов вихід...

25-12-2017

Найчастіше діти просять у діда Мороза іграшок. Кожна друга просьба - подарувати телефон, «такий як у мого татка». На третьому місці   - планшет. Для дитини бажана іграшка, для батьків дірка в бюджеті. Через подібне пройшла моя сім'я, коли Артем почав канючити отого планшета. І батько знайшов вихід...

Я вивчала морську фауну і флору, коли писала повість «Залізна шапка Арпоксая». За сюжетом герой книжки мандрує морем. До берега він плив на плоті, колодами якого були морські змії.

 

Перший астроном Чорноморського флоту, перший директор Миколаївської морської астрономічної обсерваторії, великий вчений. Це завдяки його знанням і чеснотам Миколаїв перетворився на астрономічний центр. 

Зібрані твори не лише цікаві, але й пізнавальні. Без повчань, не нав’язливо діти одержать відомості з історії букваря, виготовлення паперу, безконечника тощо. Твори пересипані дотепними прислів’ями. 
Для дітей від двох до десяти років, батьки яких дружать із книжкою.

Ростик, герой оповідання «Ольвійські дельфінчики», в Одесі на березі моря відкопав старовинні речі. Круглячки, що не привернули б уваги дорослих, він старанно помив і уважно розглянув.

«Сьогодні узнала нове слово «лінорит» - читаю в Інтернеті.
Мені належить кілька статей про творчий доробок сучасного художника Миколи Бондаренка, що є знаним спеціалістом із гравірування. 

Історія, в яку втрапив сільський  ледачий кіт, розказана правдиво і дотепно.

У газеті «Урядовий кур'єр» від 11 липня ц.р. прочитала, що на горі Синай працівники монастиря святої Катерини натрапили на рукопис батька медицини Гіппократа. Повідомлення зачепило мене, адже досліджувала рукопис із названого монастиря.

У ЗМІ з'явилося повідомлення, що в Києві знайшли берестяну грамоту. Місце розкопу: Поділ, вулиця Хорива, будинок Меленського. Археологи пробили шурф на 7 метрів, дійшли до шару ХІ - ХІІ ст.

Цікаво, що в морі течуть річки й існують водоспади. При цьому прісні й солоні води не перемішуються. Адже їхній склад, температура, швидкість і напрямок течії різний.

Для того, щоб окультурити слов'ян, Рим та Візантія направляли до них місіонерів. Вони схиляли «варварів» до християнської віри.

Невисока, зі швидкими допитливими очима, над якими кучерявилось біляве волосся, молода пані швидко й виразно читала зі сцени. Вірші прості за формою і легкі для розуміння. Радосинці тепло аплодували, вітали її з виходом у світ книжок. 

Аквалангом  користуються порівняно недавно, від  1943 року. Виникає запитання: невже людство до цього часу не прагнуло і не мало змоги годинами перебувати під водою? Адже гомо сапієнс  порядкував на Землі цілих 100 тисяч років, а, можливо, і всі 200-ті?

15 травня колекція скіфських речей поповнилася чашею, яку шукачі скарбів вирили поблизу селища Шрамівка Драбівського району, що на Черкащині. 


Всего:
107
На початок
Попередня
Поточна сторінка: 2
1   2   3   4   5   6  
Наступна
В кінець