п'ятниця 24 серпня 2012 року

24 серпня 2012 року


Прислів’я: «Сім п’ятниць на тиждень». Кажуть про того, хто часто змінює свою думку, свої рішення.
Кривитися, як середа на п’ятницю. Значить виражати незадоволення, образу тощо.
Близькі за звучанням слова:
П’ятничний, розм. Стосується до п’ятниці; який відбувається у п’ятницю.
П’ятнувати, діалект. Плямувати. Згадаймо роман Ірини Вільде «Сестри» (1958, с. 36). «Щоб помститися бунтівникам, він записав у метричних книгах не «Марія», як просили куми, а... ім’я «Йосафата», яким звичайно п’ятнував байстрюків».

1. Україна святкує 21-шу річницю своєї Незалежності.
Президент Янукович звернувся до українського народу з вітальним словом з нагоди Дня Незалежності.
«Україна сьогодні – молода держава з амбітними планами, яка впевнено дивиться у майбутнє.»
Аякже. Сини пана Президента та його прибічників дивляться впевнено в майбутнє. А решта? І не тільки вбога сірома. Навіть молоді чоловіки, що надриваються на трьох роботах? Яка в них перспектива? Туманна. Адже чесною працею молода сім’я в Україні не може заробити коштів, щоб придбати власне житло.

2. Акції Об’єднаної опозиції до Дня Незалежності зібрали в центрі Києва близько 10 000 людей. Скануючи «Банду геть!», «Юлі волю!», пройшли від Михайлівської площі Володимирівською вулицею до пам’ятника Тарасу Шевченку. На проїжджій частині навпроти червоного корпусу університету розгорнули прапор України. Його розміри (60 на 40 метрів) зафіксували представники Книги рекордів України.
Біля пам’ятника Великому Кобзареві відбувся мітинг. О. Турчинов заспівав Гімн України, поклавши руку на серце. (Звернула увагу, що мало хто в натовпі поклав руку на серце. Чому? Брак культури?)
Турчинов:
«Друзі, ви пам’ятаєте, як вони кинули за грати нашого лідера Юлію Тимошенко, лідера «Народної Самооборони» Юрія Луценка. Це друге свято, яке вони зустрічають за гратами. Але наша незламна Юля змогла передати нам із-за грат своє вітання.»
Увімкнули 8-хвилинний аудіозапис звернення Юлії Тимошенко, записаний у Харківській лікарні. Голос екс-прем’єра звучав втомлено.
«Піднімайтеся на боротьбу! Жодна відповідальна особа не має права бути сьогодні нейтральною.» Дехто із жінок пустив сльозу.
До речі, Президент Ющенко не перестає доводити: Тимошенко таки є за що судити.
«Вони не зламали нашого лідера», – підсумував виступ Тимошенко Турчинов.
Далі виступили лідери опозиції: Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Олег Тягнибок, Борис Тарасюк, Вячеслав Кириленко та Микола Катеринчук. Основна тема, це заклик покласти край владі бандитів. Невтомно закликали голосувати на виборах за опозицію.
Наприкінці мітингу Турчинов зачитав резолюцію. Ті, що залишилися, одноголосно проголосували за її прийняття. Головне гасло резолюції: «Жодного голосу Партії регіонів!».

3. Суди. У справі одного з найкривавіших злочинів Європи поставлена крапка. В Осло завершився суд над Андресом Брейвіком, вбивцею 77-ми людей. Його визнали сповна розуму й дали 21 рік. Для Норвегії це максимальний термін покарання.
Рішення суду вбивця зустрів із посмішкою. Ще б пак. Раз Феміда визнала його осудним, терористом, значить прийняла його ідеї. Називаючи себе лицарем Ордена тамплієрів, Брейвік стверджував: терактами в Осло і стріляниною на острові Утойя він рятував Європу від емігрантів. Оскаржувати вирок не буде.
Покарання Брейвік відбуватиме у в’язниці «Іла», що неподалік норвезької столиці. Місце для нього не з нових. Він там відсидів більше року.
Наразі для вбивці підготували трикімнатний «номер», із робочою кімнатою, міні-спортзалом та спальнею. До його послуг комп’ютер. З доступом до довідників, але без виходу в світову мережу. Брейвік планує дописати автобіографію.
Норвежці щороку витрачатимуть на утримання вбивці 700 тисяч євро.
Преса Осло рясніє заголовками «Суд, якого ніхто не виграв». Людей непокоїть той факт, що у засудженого Брейвіка багато послідовників. Кажуть: щоб не пролилася знову невинна кров, то їх негайно треба виявити і осудити.


4. Жахливі випадки. У Росії в Ростовській області на п’ятирічному Матвію його друзі підпалили одяг. Потім стояли і дивилися, як хлопчик, огорнутий вогнем, корчився від дикого болю.
За словами малих зловмисників, їм не сподобалося. як Матвій був одягнений.
У хлопчика опіки 2-3 ступеня всього тіла. Він перебуває у вкрай важкому стані.
В Інтернеті повідомляється про інші подібні випадки:
«Ученики второго класса заживо сожгли своего ровесника.
Школьники случайно сожгли своего одноклассника.
школьник облил приятеля бензином и поджег.»

А ось протилежні точки цієї ж лінії:
«Знаменитый певец Филипп Киркоров поделился с поклонниками своей бедой. Оказывается, он страдает неизлечимой болезнью. Об этом никто даже не догадывался. А болезнь его называется – шопоголизм.
У Киркорова настолько запущен этот недуг, что он тратит каждый год по одному миллиону долларов в бутиках. Мало этого, ему даже пришлось купить квартиру для того, чтобы было где хранить накупленные вещи. А квартиру он купил в Майами, возле огромного магазина «Бэл Харбор», чтобы не приходилось далеко бегать.» Ось так.

Тим часом зірки російського шоу-бізнеса не гають часу. Національна символіка України – гарний засіб, щоб засвітитися, нагадати про себе «красивого».
«Эпатажный певец Сергей Зверев знает, как привлечь внимание публики.
Так, в День Независимости Украины он прогуливался улицами Киева почти в национальном костюме. Отличными от национальной одежды были только брюки и неординарная обувь.
А днем ранее Сергей засветился перед камерами с украинским флагом. Сделал он это на сьемках своего нового видео.
Кстати, в новом видео Зверева появится немало оголенных парней.»

5. Стид і страм. ТСН розмістили біографічні відомості про уродженку Британії Міллі Купер, професійну повію. Вона почала займатися проституцією ще в роки другої світової війни. Нині бабці 96 років. Проте улюбленого заняття не покидає. Має двох клієнтів, з якими зустрічається щотижня. Кожен із них платить їй за сексуальні послуги 1200 доларів за раз. Заробляє понад 80 000 доларів на рік. За її словами: мала 3 500 чоловіків.
Пенсіонерка панелі критично ставиться до сучасних дівчат, котрі ходять на людях напівоголені, худі, з великим бюстом. «По крайней мере, я придерживаюсь стандартов. Я всегда элегантно одеваюсь, а все мои клиенты – джентельмены».
Біографія куртизанки містить такі рядки:
У 27 років закохалася в американця. Переїхала з чоловіком із Лондона до Лос-Вегаса.
Чоловік Міллі загинув на війні, залишивши її з маленькою дитиною на руках.
Молода жінка влаштувалася танцівницею в кабаре. Згодом почала надавала ескортні послуги VIP-класу. Коли Міллі стала «мадам», то тримала 10 дівчат, які працювали на неї.
Вийшовши вдруге заміж, Міллі не полишила своїх занять. Незважаючи на те, що 25 років не пропонувала чоловікам сексуальних послуг, згодом таки повернулася до паскудного діла.
Резюме: собака повертається до своєї блювоти.

Інші події
Героїв України стало на восьмеро більше.
Янукович нагородив 11 депутатів Верховної Ради України від фракції Партії регіонів – За заслуги.
У Києві цього дня відбувся парад вишиванок.
У Рівному з нагоди Дня незалежності влаштували фестиваль ковалів.
У Черкасах зварили 800 літрів борщу, яким пригощали всіх бажаючих.
Цього дня повідомили, що в Україні вперше за роки незалежності почало збільшуватися поголів’я великої рогатої худоби.

За даними прес-служби МНСУ протягом п’ятничної доби сталося 111 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 12 осіб, постраждало 144 особи.

22 липня 2011 року. Несподівано тиха і благополучна Норвегія опинилася в центрі уваги світової преси. У Осло прогримів вибух. І саме в центрі столиці, в місці, де розташовані урядові офіси,. Загинули люди, у будинках вибиті шибки.
Вбивця, переодягнений у форму поліцейського, того дня без перешкод доплив на паромі до острова Утойє. Там відпочивало багато молодих людей, майбутня політична еліта Норвегії.
Від кулі зловмисника полягло 69 чоловік.
Поліція затримала вбивцю. Ним виявився свій, норвежець Андерс Брейвік. Під час допиту він зізнався, що діяв свідомо і цілеспрямовано. Його вкрай дратувало засилля його батьківщини емігрантами, якому потакає теперішня влада. У такий спосіб він рятував країну.

Про те, що подібне може статися в Норвегії, написав ще у 1989 році Йов Мішлет. Його детективом «Терорист Тігесана» зачитувалася вся Норвегія. Письменник дивом передбачив різню на Утойє. У його творі дія розгортається на острові, що поблизу Осло. Політичний фанатик розстрілює людей, що приїхали відпочивати.
На жаль, норвезька влада не зробила відповідних висновків. Не знайшлося й сильного чоловіка, який вказав би на небезпеку.
Із інтерв’ю Йона Мішлета. Писав свою книгу, спираючись на офіційні дослідження зростання політичного напруження в Норвегії. Прагнув попередити людей про небезпечні дії фанатиків-націоналістів. Світ пересвідчився, через двадцять років його передбачення здійснилися.
Теракт на острові обпалив вогнем родину самого пана Йона. Дочка письменника, журналістка, напередодні масового розстрілу зустрічалася з молодими лідерами. Його зять читав на острові лекції з економіки. Чоловік попав у центр теракту. Вбивця направив на нього рушницю. Слава Богу, щось відволікло його увагу. Зятю вдалося утекти.
Воістину, не існує на Землі тихих, благополучних місць.