Молоко чи коктейль із пральним порошком?

Молоко чи коктейль з пральним порошком? 

Вчора телеканал «1 плюс 1» озвучив проблему, якій двадцять із хвостиком років. Журналісти віднесли для дослідження молоко, яке придбали у трьох селянок, в лабораторію. Там доводять: молоко розбавлене водою і в ньому присутні частинки, що характерні для прального порошку.
Я працювала в державному агентстві з ідентифікації тварин, отож дещо з цієї сфери знаю. Хоча б те, що немає держав, де такий стратегічний продукт, як молоко, виробляють селяни, в хліві яких ремиґає 1-3 корови. Можливо, ще в Індії. За кордоном працюють великі механізовані комплекси, на яких за тваринами наглядають різні фахівці, а кінцевий продукт - молоко, підлягає чесному контролю.
У капіталістичній країні совість і мораль не в фаворі. Озвучена проблема є наслідком гріхопадіння громадян. Бо корінь беззаконня, поетично підмітили древні мудреці, у «змії сріблолюбства».
На екрані засвітилися селяни, що збувають молочну продукцію на міських ринках. Однак їх не багато, порівняно з тими, що організовано здають молоко збирачам, що їздять селом. Між збирачами велика конкуренція, бо ця справа прибуткова. Збирач до своїх клієнтів ставиться поблажливо (щоб не перейшли до конкурента). Він закриває очі на явний факт зловживання: коли жінка виливає з відра молоко до загальної ємкості, що піднімається піна.
Усе таки, чому телеканал лише тепер підняв кричущу проблему? Думається, капіталісти формують у суспільства думку: наші селяни не чисті на руку, отож молоко будемо завозити з-за кордону.
У такому разі, чому не відкрити на своїй землі корівники з належними для тварин умовами та неупередженим контролем за молоком?