Мелодрама "Верни мою любовь"

Мелодрама "Верни мою любовь"

Давно не переглядала серіали. Та у вихідні підстеріг сумовитий настрій і зачепилася за мелодраму «Верни мою любов». Решту серій додивилася в Інтернеті.
О, магія слова, чуттєвої мелодії, красивих героїв, шикарного одягу і будинків, вічного кохання. Казка, якої так не вистачає в твоєму житті, якої попри все прагнеш.
Після перегляду фільму думала. 
Сотня працівників, в першу голову режисер, сценаристи, композитори, артисти, співаки, створили вигаданий світ. Назву їх богами. Бо лише богам під силу створити з нічого суть. Із міфів стародавньої Греції відомо, що боги бувають добрими і злими. Виходить, що перегляд мелодрами теж не проходить для глядача без втручання у його світогляд, моральні установки. 
Цікаво, що китайці підрахували ситуації, в які потрапляє людина. Їх всього кілька десятків. На екрані типові ситуації обігруються, є можливість прослідкувати, до якого фіналу приводить те чи інше рішення, дія. Кіно схиляє глядачів до повторення вчинку героя, а значить може кардинально змінить буття людини.
Російський кінематограф завжди переслідує виховну місію. І в мелодрамах без неї ніяк. Режисери, свідомій свого високого покликання, загалом високоморальні. Велика відповідальність на режисерах лежить в час капіталізму з лицемірним обличчям, коли задля збагачення не гребують нічим (у аптеках 60 % ліків підроблених!). Отож, щоб олігархи не нахабніли, а низи не озвіріли, а в перспективі зберегти державу і націю, митці ведуть своєї задля високої мети.
У названому фільмі звучить багато мудрих речей. Приміром, що біль руйнує. 
Пригадала погляд щодо цього Михайла Булгакова. Так, пропуском на вище небо для Маргарити стало саме її страждання («Она страдала.»). 
Страждання, як засіб очищення людини чи її огрубіння й озлоблення, напевне, крайні шальки на одній осі.
Хочу відмітити артистку, що грала роль Ілони Сергіївни Орлової, як таку, що бере високі регістри, передаючи психологічний стан своєї героїні та спричинені ним емоції. Артистка сильно зображує і руйнівні, і благодатні почуття.
Дякую Вам за казку.